Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25381 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Šalvěj čerstvá |
225 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Gorgonzola |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 123,9mg |
Draslík | 18,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a držíme v teple. |
2 | V mezičase v silnostěnném velkém rendlíku na másle lehce restujeme 4 lístky šalvěje. Asi po 1 minutě ji vyndáme a odložíme. Do hrnce vsypeme sýr, který jsme nakrájeli na kostičky, stále mícháme, než se sýr na mírném plameni rozpustí. Poté pomalu vmícháme 175 ml smetany s vermutem. Opepříme a osolíme podle chuti a za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji smetanou. |
3 | Uvařené těstoviny přesypeme na mísu, vlijeme omáčku, kterou s těstovinami řádně promícháme. Před servírováním ozdobíme zbylými lístky šalvěje. Ihned podáváme. |