Hruškový kompot s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový kompot s máslem
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 25382 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Hrušky |
28 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 157,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový kompot s máslem postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hrušky. Vaříme na mírném plameni. Hrnec zakryjeme pokličkou, ale ne úplně. Necháme utíkat páru škvírkou mezi pokličkou a hrncem. Občas zamícháme a vaříme 10 minut, dokud hrušky nezměknou a neprovaří se. Hrušky rozmačkáme vidličkou nebo směs rozmícháme ručním mixérem dohladka. |