Hovězí maso na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na grilu
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25383 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Celer řapíkatý |
150 g | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Cibule |
50 g | Hořčice |
2 kg | Hovězí maso zadní |
50 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 dl | Ocet vinný |
1 dl | Olej stolní |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 405,3mg |
Draslík | 266,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na grilu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve ve větším hrnci dáme vařit vodu, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, mrkev, celer, petržel a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše necháme jen krátce povařit a hotový lák odstavíme. |
2 | Hovězí maso nakrájíme na plátky a celé ponoříme do misky s vychlazeným lákem. Připravené maso dáme na 24 hodin do chladničky. |
3 | Naložené maso grilujeme z každé strany přibližně 8 minut a potíráme jej směsí oleje a papriky. |
4 | Hotové maso servírujeme s hořčicí a čerstvým pečivem. |