Těstoviny se zeleninou ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se zeleninou ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25386 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
220 g | Chřest bílý |
2 ks | Cuketa |
120 g | Hrášek |
120 g | Hrášek mražený |
25 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
220 g | Těstoviny Fusilli |
3 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 20,6mg |
Draslík | 684,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 138,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cuketa, Hrášek, Hrášek mražený, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se zeleninou ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a udržujeme v teple. |
2 | Cukety pokrájené na plátky, cukrový hrášek, chřest a brokolici uvaříme v páře, až změknou. Rychle je zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a odložíme. Ve vroucí osolené vodě vaříme mražený hrášek. Po třech minutách jej zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a také odložíme. |
3 | V hrnci zahřejeme zeleninový vývar s máslem na mírnějším plameni. Kromě chřestu do vývaru přidáme všechnu odloženou zeleninu a velmi opatrně ji promícháme dřevěnými vařečkami. Poté vmícháme smetanu, okořeníme pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí podle chuti. |
4 | Do mísy vsypeme těstoviny, vmícháme do nich posekanou petrželovou nať, vlijeme omáčku se zeleninou, ozdobíme strouhaným parmezánem, poklademe chřestem a hned podáváme. |