Recept

Vánočka s vanilkovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 25387

Ingredience

KA
75 g Hrozinky
1 špetka Hřebíček mletý
105 g Med včelí
8 ks Meruňky sušené
385 g Mouka mandlová
1 špetka Muškátový oříšek
55 g Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Soda jedlá
115 g Sýr Cottage
3 ks Vejce slepičí
POLEVA
1 špetka Cukr vanilka
1 kávová lžička Med včelí
1 špetka Skořice mletá
5 kávová lžička Sýr Cottage

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
23% Sacharidy 85 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 54 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vánočka s vanilkovou polevou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Obdélníkovou formu (23x33 cm) vymažeme máslem.

2

Na těsto rozpustíme další máslo a rozdrtíme muškátový oříšek. Společně se všemi přísadami smícháme v mixéru. Těsto rovnoměrně rozlijeme do formy a pečeme 30-45 minut nebo dokud nůž, který zasuneme do středu těsta, nevytáhneme čistý. Vytáhneme z trouby a necháme zchladit.

3

Na polevu v malé misce smícháme všechny přísady do hladké konzistence.

4

Až vánočka zchladne, polijeme ji vanilkovou polevou. Pokud začneme polevu lít, když je vánočka stále teplá, tak se poleva vsákne dovnitř. Takže opravdu nechat zcela a řádně vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept