Vánočka s vanilkovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánočka s vanilkovou polevou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 25387 |
Ingredience
KA | |
---|---|
1 špetka | Hřebíček mletý |
75 g | Hrozinky |
55 g | Máslo čerstvé |
105 g | Med včelí |
8 ks | Meruňky sušené |
385 g | Mouka mandlová |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Soda jedlá |
115 g | Sýr Cottage |
3 ks | Vejce slepičí |
POLEVA | |
1 špetka | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 špetka | Skořice mletá |
5 kávová lžička | Sýr Cottage |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Hrozinky, Med včelí, Meruňky sušené, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka mandlová, Nové koření mleté, Sýr Cottage, Cukr vanilka, Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánočka s vanilkovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Obdélníkovou formu (23x33 cm) vymažeme máslem. |
2 | Na těsto rozpustíme další máslo a rozdrtíme muškátový oříšek. Společně se všemi přísadami smícháme v mixéru. Těsto rovnoměrně rozlijeme do formy a pečeme 30-45 minut nebo dokud nůž, který zasuneme do středu těsta, nevytáhneme čistý. Vytáhneme z trouby a necháme zchladit. |
3 | Na polevu v malé misce smícháme všechny přísady do hladké konzistence. |
4 | Až vánočka zchladne, polijeme ji vanilkovou polevou. Pokud začneme polevu lít, když je vánočka stále teplá, tak se poleva vsákne dovnitř. Takže opravdu nechat zcela a řádně vychladnout. |