Kapustová polévka s rýží a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka s rýží a slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25388 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Kapusta hlávková |
2 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 17,3mg |
Draslík | 445,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka s rýží a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na slabé nudličky, kapustu na proužky. Slaninu vložíme do hrnce a necháme trochu rozškvařit, až pustí tuk. Nyní přidáme kapustu, podlijeme polovinou vývaru, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut doměkka. |
2 | Přilijeme druhou polovinu vývaru, přisypeme dušenou rýži a povaříme ještě 5 minut. |
3 | K polévce podáváme strouhaný sýr, který servírujeme zvlášť. |
Poznámka
Vývar můžeme nahradit kostkou masoxu. V tom případě přilijeme do polévky vodu.