Polévka z leča - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z leča
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25389 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
2 špetka | Kmín celý |
150 g | Lečo sterilované |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 843,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 28,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z leča postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nyní přidáme prolisovaný česnek a špetku mleté papriky. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. |
2 | Brambory nakrájíme na kostičky, lečo trochu pokrájíme nahrubo, vložíme do polévky, přisypeme trochu kmínu, soli a pepře. Vaříme asi 20 minut. |
3 | Porce polévky posypeme posekanou petrželkou. |