Recept

Nudle s omáčkou z gorgonzoly a s chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (85%)
ID receptu: 25392
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

450 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
175 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
220 g Sýr Gorgonzola
350 g Těstoviny Tagliatelle

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 044kJ
20% Sacharidy 72 g
28% Tuky 21 g
51% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 28 g

Nudle s omáčkou z gorgonzoly a s chřestem postup přípravy receptu:

1

Z chřestu použijeme špičky. Rozložíme je rovnoměrně do zapékací misky, zakapeme olejem, posypeme solí a pepřem. V misce chřest obrátíme, abychom ho celý obalili v oleji a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme asi 12 minut, až je chřest lehce nahnědlý a měkký.

2

Připravíme si gorgonzolu, rozdrobíme ji do misky se smetanou a ochutíme pepřem a solí.

3

V osolené vodě uvaříme na skus těstoviny, scedíme je a vsypeme do mísy. Těstoviny poklademe chřestem a přelijeme sýrovou omáčkou. Směs s těstovinami rychle promícháme, aby se sýr dobře roztavil. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept