Nudle s omáčkou z gorgonzoly a s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle s omáčkou z gorgonzoly a s chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 25392 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
450 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
175 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
220 g | Sýr Gorgonzola |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 103,1mg |
Draslík | 228,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle s omáčkou z gorgonzoly a s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Z chřestu použijeme špičky. Rozložíme je rovnoměrně do zapékací misky, zakapeme olejem, posypeme solí a pepřem. V misce chřest obrátíme, abychom ho celý obalili v oleji a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme asi 12 minut, až je chřest lehce nahnědlý a měkký. |
2 | Připravíme si gorgonzolu, rozdrobíme ji do misky se smetanou a ochutíme pepřem a solí. |
3 | V osolené vodě uvaříme na skus těstoviny, scedíme je a vsypeme do mísy. Těstoviny poklademe chřestem a přelijeme sýrovou omáčkou. Směs s těstovinami rychle promícháme, aby se sýr dobře roztavil. Ihned podáváme. |