Jednoduchý recept

Polévka ze zbytků masa

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka ze zbytků masa 5 1
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25393

Ingredience

40 g Cibule
40 g Karotka
100 g Kosti hovězí morkové
150 g Kosti hovězí řídké
150 g Kosti vepřové
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
1200 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 017kJ
3% Sacharidy 11 g
77% Tuky 58 g
88% Sodík 2 g
72% Bílkoviny 41 g

Polévka ze zbytků masa postup přípravy receptu:

1

Na polévku použijeme různé odřezky masa, hovězí i vepřové kosti se zbytky masa, můžeme použít i morkové kosti. Všechny tyto zbytky zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kousek karotky, kousek cibule a vaříme doměkka, nejméně 2 a 1/2 hodiny. Máme-li malé odřezky z vepřového masa, přidáme je do vývaru až po 1 hodině vaření. Po uvaření zbytky scedíme, obereme od kostí a pokrájíme na malé kousky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kousky masa, posypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, ve kterém se kosti a zbytky vařily, dochutíme solí a pepřem. Vaříme 20 minut a stáhneme z ohně. V troše vývaru rozkvedláme žloutky a pomalu vlijeme do polévky. Již nevaříme. Nakonec přisypeme posekanou petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept