Polévka ze zbytků masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze zbytků masa
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25393 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Cibule |
40 g | Karotka |
100 g | Kosti hovězí morkové |
150 g | Kosti hovězí řídké |
150 g | Kosti vepřové |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
1200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 283,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové, Kosti hovězí řídké, Kosti vepřové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze zbytků masa postup přípravy receptu:
1 | Na polévku použijeme různé odřezky masa, hovězí i vepřové kosti se zbytky masa, můžeme použít i morkové kosti. Všechny tyto zbytky zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kousek karotky, kousek cibule a vaříme doměkka, nejméně 2 a 1/2 hodiny. Máme-li malé odřezky z vepřového masa, přidáme je do vývaru až po 1 hodině vaření. Po uvaření zbytky scedíme, obereme od kostí a pokrájíme na malé kousky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kousky masa, posypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, ve kterém se kosti a zbytky vařily, dochutíme solí a pepřem. Vaříme 20 minut a stáhneme z ohně. V troše vývaru rozkvedláme žloutky a pomalu vlijeme do polévky. Již nevaříme. Nakonec přisypeme posekanou petrželku a podáváme. |