Smetanová omáčka s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka s kapary
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25396 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 ml | Dolin - Vermouth |
10 g | Hořčice |
10 g | Hořčice Dijonská |
40 g | Kapary |
10 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Šalotka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 85,0mg |
Vláknina | 997,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Hořčice, Hořčice Dijonská, Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka s kapary postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou šalotku vmícháme do rozpuštěného másla, necháme 2-3 minuty zesklovatět a přilijeme vermut. Vaříme do odpaření tekutiny. Přidáme 150 ml smetany a při mírné teplotě povaříme 5 minut. |
2 | V misce smícháme zbytek smetany, obě hořčice a za stálého míchání přidáme do smetanové omáčky. Ihned odstavíme, dochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením vmícháme okapané kapary a nasekanou pažitku. |