Polévka z vepřového srdce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z vepřového srdce
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25397 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Karotka |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Nudle vaječné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kořen |
15 g | Petržel kudrnka |
40 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vepřové srdce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 181,9mg |
Draslík | 732,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Nudle vaječné, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z vepřového srdce postup přípravy receptu:
1 | Srdce omyjeme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 40 minut. Vařené srdce nakrájíme na menší nudličky. |
2 | V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme vývarem ze srdce, přidáme nudličky masa a nudličky pokrájené karotky, petržele, cibule a celeru. Ochutíme solí a pepřem a vaříme 25 minut. Nyní vsypeme polévkové nudle a vaříme ještě 5 minut. |
3 | Porce polévky posypeme posekanou petrželkou. |