Jednoduchý recept

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 254
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
50 g Citrony
30 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
50 g Džem rybízový
1000 g Hovězí jazyk
50 g Hrozinky
30 g Mandle
50 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
100 g Povidla švestková
50 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
100 g Tuk
1500 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 022kJ
9% Sacharidy 31 g
43% Tuky 32 g
63% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Hovězí jazyk s polskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyky očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Měkké jazyky oloupeme ještě za tepla a uložíme nad páru.

2

Cibuli a zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky a na tuku mírně osmahneme s poloviční dávkou cukru (cibuli přidáme později). Potom přidáme omytý a na plátky nakrájený citron, rybízový džem, koření, rajčatový protlak a švestková povidla. Zalijeme vývarem z jazyka a vaříme.

3

Připravíme světlou zásmažku z másla a prosáté mouky, přidáme ji do základu, rozšleháme, dochutíme solí, cukrem a octem. Za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme, potom omáčku procedíme.

4

Nakonec do omáčky přidáme propláchnuté, spařené a povařené rozinky a oloupané, na nudličky nakrájené mandle a ještě krátce povaříme.

5

Při podávání krájíme jazyk na plátky a omáčkou jej přeléváme.

Poznámka

Hovězí jazyk: bez podjazyčí Zelenina kořenová: mrkev, celer, petržel Divoké koření nemleté: celý pepř, nové koření, bobkový list

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept