Polévka z vepřové sleziny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z vepřové sleziny
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25400 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
10 g | Jíška instantní |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová slezina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 487,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 666,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sůl, Vepřová slezina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z vepřové sleziny postup přípravy receptu:
1 | Slezinu omyjeme a nožem pokrájíme najemno nebo naškrábeme. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme slezinu a lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. |
3 | Celer a petržel nakrájíme na menší kostičky a vsypeme do polévky. Ochutíme pepřem, solí a vaříme 15 minut. Polévku zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme ještě 5 minut. |
Poznámka
Tuto polévku podáváme s topinkami.