Těstoviny v rajčatové omáčce s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny v rajčatové omáčce s česnekem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25409 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Spaghettini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 489,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny v rajčatové omáčce s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém rendlíku na oleji restujeme cibuli. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata a česnek nakrájený na čtvrtky. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 1/2 hodiny. Směs je hotová, až se olej oddělí od masy. Směs ochutíme solí a pepřem. |
2 | V mezičase v osolené vodě uvaříme špagety na skus, scedíme a vsypeme do mísy. Na těstoviny vlijeme omáčku, vsypeme posekanou bazalku a dobře promícháme. Na ozdobu poklademe těstoviny hoblinkami parmezánu. Ihned podáváme. |