Meruňkový sorbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkový sorbet
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2541 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 kg | Meruňky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 648,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meruňky mají zadané všechny známé hodnoty.
Meruňkový sorbet postup přípravy receptu:
1 | Meruňkový sirup připravíme den předem. Omyjeme a osušíme asi 250g meruňek. Rozpůlíme a vypeckujeme. Několik pecek si ponecháme. K varu přivedeme 400ml vody s cukrem, přidáme meruňky a na mírném ohni je asi 15minut povaříme. Poté odstavíme, pecky rozlomíme, zavážeme do kusu jemné látky a sáček vložíme do kastrolu, aby sirup natáhl jejich jemnou příchuť. Necháme vychladnout a vložíme na 12hodin do lednice. |
2 | Poté vyjmeme pecky, směs přivedeme opět k varu, přidáme zbytek vypeckovaných a rozkrojených meruňek a v kuchyňském robotu rozmixujeme na pyré. |
3 | Přecedíme přes jemné síto, vlijeme do zmrzlinového strojku a podle návodu vyrobíme zmrzlinu. |