Recept

Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25413
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
85 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Fusilli
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 950kJ
21% Sacharidy 77 g
14% Tuky 10 g
16% Sodík 317 mg
29% Bílkoviny 16 g

Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Sušená rajčata (nikoliv v nálevu) zalijeme horkou vodou a necháme pět minut odstát. Poté třetinu rajčat vyndáme a pokrájíme na kousky. Zbytek rajčat i s výluhem rozmixujeme.

2

Ve velkém rendlíku na oleji za občasného míchání restujeme na středním plameni cibuli. Po pěti minutách přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, až zrůžoví. Poté do rendlíku vlijeme pyré, rajčata a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vmícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme podle chuti a ještě chvíli zahříváme. Poté směs odstavíme.

3

V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.

4

Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, přelijeme omáčkou, ozdobíme posekanými lístky bazalky a řádně promícháme. Ihned podáváme ozdobené strouhanými parmezánem. Můžeme přidat ještě listy salátu, ale není to nutné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept