Bramborový nákyp s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25415 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Harissa pasta |
750 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 974,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Hovězí maso zadní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s masem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Rajčatový protlak, mletou papriku a kořenící pastu rozmícháme s trochou vody. Zapékací mísu vymastíme olejem a vložíme do ní plátky masa, obložíme cibulí a zalijeme kořenící směsí. Maso pečeme v troubě 30 minut, podléváme vypečenou šťávou. |
3 | Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme rajčata a dužinu nakrájíme na kostičky. |
4 | Brambory a rajčata dáme k masu a pečeme dalších 30 minut. Opláchneme petrželku a nasekáme ji. Bramborový nákyp podáváme sypaný petrželkou. |