Pórková polévka s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka s bramborovou kaší
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25417 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
300 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 107,6mg |
Draslík | 874,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 108,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka. Brambory v hrnci zalijeme vodou a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Můžeme přidat trochu vody z brambor, aby kaše byla jemnější. Bramborovou kaši naředíme vývarem a přivedeme k varu. |
2 | Kolečka pórku orestujeme na másle a přidáme k vývaru i s máslem, ve kterém se restovaly. Povaříme 10 minut, dochutíme solí a pepřem. Žloutek rozkvedláme v trošce vody a za stálého míchání vlijeme do polévky. Již nevaříme. |
3 | Porce polévky posypeme posekanou petrželkou. |