Jehněčí jehly s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí jehly s cibulkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25418 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 ks | Bobkový list |
8 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 152,6mg |
Draslík | 642,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Jehněčí maso mleté, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Pepř cayenský, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí jehly s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s vejcem, římským kmínem, koriandrem, šalvějí a cayenským pepřem. Směs promícháme, osolíme a opepříme. |
2 | Ze směsi vytvarujeme menší knedlíčky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na větší kousky. Na špízové jehly napichujeme střídavě knedlíčky, kousky cibule a 3 bobkové listy. |
3 | Jehněčí špízy potřeme olivovým olejem a na grilu nebo v troubě je opékáme 10 minut. Podáváme s kuskusem a jogurtovou omáčkou. |