Špenátová terina po švýcarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová terina po švýcarsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25421 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
vařené těstoviny | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
220 g | Těstoviny konzumní |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
dušený špenát | |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Špenátová terina po švýcarsku | |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 449,6mg |
Draslík | 915,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová terina po švýcarsku postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme těstovinu - drobná kolínka, podle návodu. Uvařená kolínka scedíme, propláchneme čistou horkou vodou a odložíme do mísy, po chvíli je smícháme s nastrouhaným sýrem (Ementál). |
2 | Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, v pánvi na másle zpěníme. K cibuli přidáme omytý, pokrájený špenát, pod pokličkou podusíme asi 7-10 minut. Podle chuti špenát osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu smícháme s vajíčky, špetkou soli, pepřem, promícháme se špenátem. Ještě dochutíme špetkou muškátového oříšku, znovu promícháme, zakryjeme pokličkou a odstavíme z plotny. |
3 | Nádobu na terinu vyložíme alobalem, který vymažeme máslem. Vložíme polovinu uvařených kolínek, na ně poklademe vrstvu špenátu a doložíme zbytkem kolínek. Nádobu uzavřeme, položíme ji do pekáče s vařící vodou, vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 35 minut při 175 °C. |
4 | Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, necháme pár minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a posypeme nastrouhaným Ementálem. Porce podáváme s čerstvými pokrájenými rajčaty. |