Jednoduchý recept

Telecí řízky po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25422

Ingredience

100 g Cibulka jarní
3 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 plátek Telecí kýta
125 ml Víno Marsala
375 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 566kJ
4% Sacharidy 13 g
10% Tuky 7 g
25% Sodík 501 mg
5% Bílkoviny 3 g

Telecí řízky po italsku postup přípravy receptu:

1

Smícháme 2 lžíce olivového oleje s Marsalou. Řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a na 1 hodinu vložíme do připravené marinády.

2

Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi. Řízky vyjmeme z marinády, necháme okapat a smažíme z každé strany 5 minut. Potom řízky vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Omastek podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme marinádu. Okořeníme čerstvě namletým pepřem, osolíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do omáčky.

4

Škrob rozmícháme s trochou vody a omáčku zahustíme. Řízky vložíme do omáčky a prohřejeme.

Poznámka

Jako příloha se hodí široké nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept