Recept

Telecí hrudí plněné žampionovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25424
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
350 g Maso mleté - mix
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Telecí hruď
150 ml Víno bílé
100 ml Vývar z hovězích kostí
200 g Žampiony čerstvé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 407kJ
4% Sacharidy 15 g
62% Tuky 46 g
23% Sodík 464 mg
32% Bílkoviny 18 g

Telecí hrudí plněné žampionovou směsí postup přípravy receptu:

1

Telecí hrudí omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř vetřeme sůl a pepř. Namočíme housku na 10 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.

2

Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli, česnek, slaninu a žampiony podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku. Přidáme mleté maso. Směsí naplníme kapsu v telecím hrudí a zašijeme kuchyňskou nití.

3

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme masovým vývarem, dáme péct do trouby na 105 minut. Potom maso vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu smícháme s bílým vínem a zjemníme smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept