Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25425

Ingredience

100 ml Balsamico ocet
50 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
150 g Mascarpone
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
9% Sacharidy 31 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 65 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pěna z mascarpone postup přípravy receptu:

1

Do smetany přidáme lžíci prositého moučkového cukru a ušleháme šlehačku. Mascarpone smícháme se šlehačkou. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne homogenní a lehce pěnivá směs. Vmícháme druhou lžíci moučkového cukru.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, který velmi opatrně vmícháme do šlehačkové směsi. Použijeme dřevěnou lžíci, kterou zlehka nadzvedáváme šlehačku tak, aby se sníh neroztekl.

3

V pánvičce smícháme ocet s cukrem, přivedeme k varu a mícháme až do získání karamelu. Necháme vychladit.

4

Z pěny pomocí dvou lžic vytvoříme nočky, které upravíme na talíře a zlehka v tenkých proužcích přelijeme karamelem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept