Pěna z mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z mascarpone
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25425 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
100 ml | Balsamico ocet |
50 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
150 g | Mascarpone |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 67,4mg |
Draslík | 77,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z mascarpone postup přípravy receptu:
1 | Do smetany přidáme lžíci prositého moučkového cukru a ušleháme šlehačku. Mascarpone smícháme se šlehačkou. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne homogenní a lehce pěnivá směs. Vmícháme druhou lžíci moučkového cukru. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, který velmi opatrně vmícháme do šlehačkové směsi. Použijeme dřevěnou lžíci, kterou zlehka nadzvedáváme šlehačku tak, aby se sníh neroztekl. |
3 | V pánvičce smícháme ocet s cukrem, přivedeme k varu a mícháme až do získání karamelu. Necháme vychladit. |
4 | Z pěny pomocí dvou lžic vytvoříme nočky, které upravíme na talíře a zlehka v tenkých proužcích přelijeme karamelem. |