Recept

Těstoviny s pikantní vinnou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25427
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
350 g Těstoviny Rigatoni
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 952kJ
14% Sacharidy 50 g
16% Tuky 12 g
5% Sodík 109 mg
18% Bílkoviny 10 g

Těstoviny s pikantní vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na hlubší pánvi restujeme pokrájená rajčata. Po dvou minutách snížíme teplotu a rajčata dusíme, až jsou měkká. Ochutíme solí, pepřem a když jsou hotová, rozmixujeme je a vlijeme do čistého velkého rendlíku. Přidáme víno, pyré, které jsme v mixeru připravili ze sušených rajčat, drobně posekaný česnek a chilli papričky vcelku. Směs vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne.

2

V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je a v míse je držíme teplé.

3

Když je omáčka hotová, vyjmeme papričky, případně dochutíme. Pokud bychom chtěli mít omáčku velmi ostrou, můžeme do ní vložit část pokrájených papriček. Do omáčky vmícháme dvě lžíce drobně posekané petrželové nati.

4

Těstoviny v míse přelijeme omáčkou, dobře promícháme, vsypeme zbylou petrželovou nať, ozdobíme hoblinkami sýra a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept