Těstoviny s pikantní vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pikantní vinnou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25427 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
350 g | Těstoviny Rigatoni |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 353,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pikantní vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na hlubší pánvi restujeme pokrájená rajčata. Po dvou minutách snížíme teplotu a rajčata dusíme, až jsou měkká. Ochutíme solí, pepřem a když jsou hotová, rozmixujeme je a vlijeme do čistého velkého rendlíku. Přidáme víno, pyré, které jsme v mixeru připravili ze sušených rajčat, drobně posekaný česnek a chilli papričky vcelku. Směs vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne. |
2 | V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je a v míse je držíme teplé. |
3 | Když je omáčka hotová, vyjmeme papričky, případně dochutíme. Pokud bychom chtěli mít omáčku velmi ostrou, můžeme do ní vložit část pokrájených papriček. Do omáčky vmícháme dvě lžíce drobně posekané petrželové nati. |
4 | Těstoviny v míse přelijeme omáčkou, dobře promícháme, vsypeme zbylou petrželovou nať, ozdobíme hoblinkami sýra a hned podáváme. |