Recept

Lesní ovoce s pomerančovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25428

Ingredience

25 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
5 ks Hřebíček
500 g Lesní plody - mražené
10 ml Likér pomerančový
60 g Med včelí
40 g Máslo čerstvé
10 g Máta
150 ml Pomerančová šťáva
5 g Skořice celá
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
11% Sacharidy 39 g
27% Tuky 20 g
1% Sodík 25 mg
16% Bílkoviny 9 g

Lesní ovoce s pomerančovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Máslo zahřejeme, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu a karamel provaříme. Přidáme skořici, hřebíčky a ovoce, necháme pomalu provářet.

2

Žloutky s pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem, cukrem a vanilkovým cukrem ve vodní lázni vaříme do pěny. Pomerančovou pěnu nalijeme na talířky, na ni rozdělíme ovoce, ozdobíme lístky máty, případně i hoblinkami pomerančové kůry a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept