Mandlové koláčky se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové koláčky se skořicí
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2543 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Mandle mleté |
170 g | Máslo čerstvé |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 94,4mg |
Draslík | 41,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové koláčky se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme máslo s cukrem na homogenní hmotu. Do ní vyškrábneme semena z vanilkového lusku. Přidáme žloutky a důkladně promícháme. Poté přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, mandlovou moučku a skořici. |
2 | Z těsta vypracujeme kouli a necháme asi půl hodiny odpočívat. |
3 | Troubu předehřejeme na 190C. |
4 | Těsto vyválíme na pomoučeném vále, přeneseme na plech a pečeme dozlatova 10-12minut. Plech vyjmeme z trouby a formičkou vykrojíme koláčky. |
Poznámka
Podáváme např. s kopečkem zmrzliny.