Hrušky ve vinné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky ve vinné omáčce
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25432 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
150 g | Cukr vanilka |
1 kg | Hrušky |
10 g | Maizena - kukuřičný škrob |
10 g | Skořice celá |
750 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 551,4mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky ve vinné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, avšak ponecháme stopky, a vložíme do hrnce. Posypeme vanilkovým cukrem, přidáme skořici nebo badyán, zalijeme červeným vínem. Uvedeme do varu a přikryté vaříme asi 15 minut. Hrušky nesmějí být příliš měkké, aby si zachovaly tvar a pevnost. Pak je vyjmeme a položíme na talířky. Víno necháme ještě vařit, nebo můžeme ponechat pouze 300-400 ml, vyjmeme koření, vinnou omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody a ještě jednou provaříme. Omáčkou přelijeme hrušky, necháme vystydnout a ještě vychladíme v chladničce. |