Těstoviny se smetanovou omáčkou s portobello - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se smetanovou omáčkou s portobello
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25433 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Portobello |
120 g | Rajčata sušená sterilovaná |
6 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Penne |
2 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 119g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Rajčata sušená sterilovaná, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Portobello, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se smetanovou omáčkou s portobello postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme na kolečka pokrájené šalotky. Po pěti minutách přidáme žampiony portobello, které jsme nakrájeli na plátky a restujeme další dvě minuty. Poté osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme další minutu. Rendlík odstavíme a zašleháme do směsi smetanu a portské. Když je směs vymíchaná dohladka, vrátíme na sporák, okořeníme ustrouhaným muškátovým oříškem, přidáme pokrájená rajčata bez nálevu a na mírném plameni zahříváme asi osm minut. |
2 | V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, necháme řádně okapat a vrátíme do hrnce. K těstovinám přidáme omáčku, dobře vymícháme a zahříváme tři minuty. Poté těstoviny vsypeme do mísy, ozdobíme posekanou petrželovou nať a hned podáváme. |