Recept

Těstovinová terina se špenátem a máslovým sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25437
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

vařené těstoviny
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Parmezán
220 g Těstoviny Penne
1 l Voda pitná
dušený špenát
1 kávová lžička Bazalka
2 ks Česnek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
200 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
obloha
100 g Olivy černé
4 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 680kJ
14% Sacharidy 49 g
48% Tuky 36 g
67% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Těstovinová terina se špenátem a máslovým sýrem postup přípravy receptu:

1

Omytý, na kousky pokrájený listový špenát zpěníme na másle, který pod pokličkou podusíme 8 minut. Špenát osolíme, opepříme podle chuti, přidáme očištěný, drobně pokrájený česnek a přimícháme bazalku. Ve smetaně si rozšleháme vajíčka, ochutíme solí, pepřem, vajíčkovou směs zamícháme do špenátu. Společně špenát se smetanou dusíme asi 2 minuty.

2

Krátké těstoviny uvaříme dle návodu a scedíme je. Parmazán nastrouháme a promícháme s těstovinami.

3

Nádobu na terinu vyložíme alobalem, vymažeme máslem, na dno vložíme 1/3 uvařených těstovin. Na ně poklademe vrstvu 1/2 špenátu se smetanou, tu pokryjeme 2/3 těstovin a na ně dáme zbytek špenátu. Zakončíme zbylými těstovinami.

4

Nádobu uzavřeme, položíme do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 175 °C.

5

Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, pokryjeme plátky taveného sýra do mřížky a dáme znovu na 5 minut zapéct. Pečeme jen do doby, než se sýr roztaví.

6

Teplou terinu opatrně nakrájíme na plátky a podáváme s rajčaty a olivami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept