Recept

Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly a čerstvých hub

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25439
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
350 g Houby čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Sýr Gorgonzola
350 g Těstoviny Fusilli

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 981 kcal
Kilojoule 4 103kJ
21% Sacharidy 77 g
57% Tuky 42 g
54% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly a čerstvých hub postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.

2

V mezičase v silnostěnném rendlíku na oleji restujeme za častého míchání houby, které jsme nakrájeli na plátky. Po pěti minutách přidáme drobně posekaný česnek, smažíme ještě asi dvě minuty. Do rendlíku vmícháme smetanu a minutu vaříme. Poté vsypeme sýr rozdrobený na malé kousky a na mírném ohni směs mícháme, až se sýr rozpustí. Ihned omáčku odstavíme, ochutíme solí a pepřem.

3

Těstoviny v míse promícháme s omáčkou, ozdobíme sekanou petrželovou natí a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept