Nudle s artyčoky a křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle s artyčoky a křenovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25440 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Artyčoky sterilované |
3 kávová lžička | Bazalka |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
1 kávová lžička | Křen smetanový |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Špenát listový čerstvý |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
100 g | Těstoviny Tagliatelle |
2 kávová lžička | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 30,4mg |
Draslík | 398,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bazalka, Bobkový list, Cibule, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Křen smetanový, Maizena - kukuřičný škrob, Mléko polotučné, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle s artyčoky a křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Konzervované artyčoky rozkrojíme na čtvrtky, rozložíme na plechu s pečícím papírem, zakapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220°C dvacet minut, až artyčoky zezlátnou. |
2 | V mezičase v nahřátém hrnci asi dvě minuty zahříváme mladý špenát, který jsme opláchli ve studené vodě, poté ho necháme okapat. |
3 | V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a též necháme okapat. |
4 | Ve větším hrnci připravíme omáčku. Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni (za stálého šlehání), až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy i cibuli a všleháme nastrouhaný Parmezán. Omáčku odložíme, občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu. |
5 | Špenát vrátíme do hrnce, vlijeme omáčku a pomalu prohříváme. Poté přidáme posekané bylinky, zakysanou smetanu, křen a upečené artyčoky. Na závěr vmícháme uvařené těstoviny, na mírném plameni řádně prohřejeme a hned podáváme ozdobené bylinkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako bylinku můžeme použít i mateřídoušku citrónovou.