Cumberlandská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cumberlandská omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25444 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 ml | Ocet vinný červený |
10 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Pomeranče |
80 g | Rybíz červený |
40 g | Šalotka |
100 ml | Víno červené |
100 ml | Víno portské |
10 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Ocet vinný červený, Pepř černý celý, Pomeranče, Rybíz červený, Šalotka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno portské, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cumberlandská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a jemně nakrájíme. Vsypeme do červeného a portského vína, přidáme rybíz a vše přivedeme k varu. Přidáme bobkový list a podrcený pepř, víno necháme svařit na polovinu. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou sloupeme tenké proužky kůry a poté z něj vymačkáme šťávu. Víno s kořením a pomerančovou šťávou scedíme, přidáme čajovou lžičku worcesterské omáčky, ocet, pomerančovou kůru, vše vaříme na středním plameni bez pokličky asi 15-20 minut. |