Ďábelský dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďábelský dip
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25445 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
10 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
150 g | Cibulka jarní |
20 g | Med včelí |
50 ml | Olej olivový |
40 ml | Omáčka sójová |
75 g | Pancetta |
60 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 11g |
Draslík | 642,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Med včelí, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pancetta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ďábelský dip postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a v horkém oleji ji krátce osmažíme. Očistíme cibulku, oloupeme česnek, vše nakrájíme nadrobno a rychle opečeme na horké slanině. Oloupeme a vymačkáme rajčata, nakrájíme je na větší kostky. Přidáme k cibulovému základu a několik minut povaříme. |
2 | Mezitím oloupeme papriku a najemno ji nakrájíme. Chilli papričky rovněž nakrájíme nadrobno. Papriku, chilli, trochu rajské šťávy a sójovou omáčku přidáme do omáčky a necháme několikrát vzkypět. Ochutíme balzamikovým octem, medem, solí a pepřem. Bazalkové listy nakrájíme na proužky a hotovou vychladlou omáčku jimi ozdobíme. |