Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25446
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 ks Citrony
10 g Cukr krupice
200 g Máslo čerstvé
30 ml Omáčka sójová
5 g Pepř bílý
5 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Víno bílé
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 256kJ
4% Sacharidy 15 g
63% Tuky 48 g
25% Sodík 502 mg
14% Bílkoviny 8 g

Chřestová omáčka postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do vína přidáme trochu soli a cukru, chřest v něm uvaříme do měkka. 3 lžíce vývaru odebereme, zbývající až na malé množství slijeme a ve zbytku tekutiny chřest jemně rozmixujeme. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme trochu kůry a vymačkáme šťávu. Ze žloutků a 3 lžic vývaru ušleháme ve vodní lázni krém. Přidáme sójovou omáčku a zázvor. Tenkým pramínkem přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme rozmixovaný chřest a podle potřeby omáčku zředíme trochou vývaru. Ochutíme solí, cukrem, pepřem, citronovou šťávou a kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept