Omáčka z červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z červeného vína
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25447 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
100 g | Hovězí maso mleté |
1 ks | Hřebíček |
75 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
40 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
500 ml | Víno červené |
400 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 290,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hřebíček, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Mleté hovězí maso důkladně opečeme na horkém oleji. Oloupeme cibuli a česnek, očistíme zeleninu, vše nakrájíme na velmi drobné kousky. Přidáme je k masu spolu s rajským protlakem a znovu řádně opečeme. Přilijeme červené víno, ochutíme bobkovým listem a hřebíčkem a necháme v nezakryté nádobě vařit 15-20 minut. Scedíme, ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme vločky studeného másla. Jakmile se omáčka spojí, nesmí se již znovu vařit. |