Hořčičná omáčka ke karbanátkům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičná omáčka ke karbanátkům
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25449 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
40 g | Hořčice |
60 g | Jíška instantní |
5 g | Pepř černý mletý |
130 g | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Šťáva karotková |
5 g | Sůl |
120 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 673kJ
3% Sacharidy 11 g
15% Tuky 12 g
30% Sodík 592 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 157,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šťáva karotková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jíška instantní, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičná omáčka ke karbanátkům postup přípravy receptu:
1 | Karotkovou šťávu rozpustíme ve vývaru smíchaném se smetanou a necháme ji přejít varem. Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme hořčicí, solí a pepřem. |