Cibulová omáčka ke kotletám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová omáčka ke kotletám
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25453 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
50 g | Jíška instantní |
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 55,6mg |
Vláknina | 662,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová omáčka ke kotletám postup přípravy receptu:
1 | Zpěníme máslo a rozpustíme v něm cukr. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Nasypeme je do másla a necháme zezlátnout. Přilijeme vývar, červené víno a necháme přejít varem. Omáčku zahustíme jíškou a okořeníme solí a pepřem. |