Pečené telecí maso s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené telecí maso s olivami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25454 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
400 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej rostlinný |
200 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
6 g | Sůl |
1 kg | Telecí kýta |
1 špetka | Tymián sušený |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 805,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 229,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené telecí maso s olivami postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran a vyjmeme z hrnce. |
2 | Přilijeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mrkev pokrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Nakonec dáme do hrnce rozmixovaná rajčata, vrátíme zpět orestované maso. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a bobkovým listem. Zakryjeme poklicí a vaříme hodinu na mírném ohni, dokud maso není měkké, občas promícháme. |
3 | Nakonec přidáme pokrájené olivy a vaříme ještě 15 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. |