Rybí filé s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s křenem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
600 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Kečup |
100 g | Křen |
120 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 226,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 27,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Citrony, Křen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Kečup, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s křenem postup přípravy receptu:
1 | Na porce připravíme filé, pokapeme citronem a vložíme do máslem vymazaného pekáče. |
2 | Křen promícháme s kečupem a směsí potřeme filé. |
3 | Nakrájenou cibuli na kolečka dáme na filé, zakryjeme 4 plátky anglické slaniny a nakonec dáme kousky másla. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut a ke konci pečení přikryjeme alobalem, aby se cibulka nespálila. |
Poznámka
křen musí být strouhaný