Recept

Svíčková se zeleninovým nákypem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25462
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Brokolice
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Estragon
800 g Hovězí svíčková
1000 ml Hovězí vývar základní
250 g Květák
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
4% Sacharidy 13 g
42% Tuky 32 g
63% Sodík 1 g
105% Bílkoviny 59 g

Svíčková se zeleninovým nákypem postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák povaříme v osolené vodě asi 10 minut, rozmixujeme a prolisujeme sítem. Očištěnou brokolici povaříme asi 3 minuty.

2

Květákové pyré rozmícháme s vejci a smetanou, osolíme, opepříme. Do 4 vymazaných formiček rozdělíme růžičky brokolice, přikryjeme květákovým pyré. Vaříme ve vodní lázni 50-60 minut.

3

Omyté maso uvaříme ve vývaru doměkka, vyjmeme a necháme na teplém místě.

4

Ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky, 4 lžíce vývaru, sůl, pepř a citronovou šťávu. Přitom zvolna přiléváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme estragon.

5

Plátky svíčkové upravíme na talíře, podáváme se zeleninovým nákypem a připravenou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept