Svíčková se zeleninovým nákypem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková se zeleninovým nákypem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25462 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brokolice |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Estragon |
800 g | Hovězí svíčková |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
250 g | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 261,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 95,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Květák, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková se zeleninovým nákypem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák povaříme v osolené vodě asi 10 minut, rozmixujeme a prolisujeme sítem. Očištěnou brokolici povaříme asi 3 minuty. |
2 | Květákové pyré rozmícháme s vejci a smetanou, osolíme, opepříme. Do 4 vymazaných formiček rozdělíme růžičky brokolice, přikryjeme květákovým pyré. Vaříme ve vodní lázni 50-60 minut. |
3 | Omyté maso uvaříme ve vývaru doměkka, vyjmeme a necháme na teplém místě. |
4 | Ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky, 4 lžíce vývaru, sůl, pepř a citronovou šťávu. Přitom zvolna přiléváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme estragon. |
5 | Plátky svíčkové upravíme na talíře, podáváme se zeleninovým nákypem a připravenou omáčkou. |