Recept

Špenátová polévka s bazalkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25463

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 kávová lžička Sůl
600 ml Vývar slepičí
1 stroužek Česnek
250 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 042kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 19 g
38% Sodík 754 mg
25% Bílkoviny 14 g

Špenátová polévka s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek necháme zesklovatět na 2 lžících olivového oleje. Přidáme rozmrazený špenátový protlak, přilijeme vývar, povaříme asi 10 minut.

2

Do polévky přidáme omyté, natrhané lístky bazalky a rozmačkaný, kůrky zbavený sýr, který necháme rozpustit. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

3

Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky. Dozlatova je opečeme na zbylém oleji.

4

Polévku rozdělíme do talířů a podáváme s kostičkami opečeného chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept