Recept

Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25464
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Hřebíček
1 ks Hrušky
1 kávová lžička Med včelí
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 ks Skořice celá
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Špenátový protlak mražený
1 špetka Sůl
150 g Sýr kozí
130 ml Víno bílé
250 ml Vývar slepičí
400 g Zakysaná smetana
3 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 120kJ
9% Sacharidy 32 g
66% Tuky 50 g
30% Sodík 594 mg
28% Bílkoviny 16 g

Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny namočíme do studené vody a rozpustíme. Sýr rozmixujeme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme želatinu a med.

2

Špenát rozmixujeme a smícháme s 1/4 sýrového krému.

3

Hranatou podlouhlou formu vyložíme fólií. Na dno urovnáme 1/3 sýrového krému, na něj navršíme špenátový krém a navrch naneseme zbylý sýrový krém. Necháme asi 2 hodiny v chladničce.

4

Hrušku oloupeme, nakrájíme na plátky, povaříme ve 100 ml vína s hřebíčkem a skořicí.

5

30 ml vína svaříme s nasekanou šalotkou na polovinu, přilijeme vývar a znovu svaříme. Vmícháme 250 ml smetany, necháme vychladnout.

6

100 ml smetany ušleháme a vmícháme spolu s nasekanými bylinkami do vývaru. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou.

7

Sýrový dezert nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s hruškou a omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept