Špenátové rizoto s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové rizoto s krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25465 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
350 g | Krevety tygří - loupané |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rýže loupaná |
800 g | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 956,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Rýže loupaná, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové rizoto s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné omyté krevety opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. |
2 | Do výpeku vložíme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, necháme zesklovatět. Přidáme propláchnutou rýži, opékáme ji asi 5 minut. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme 15 minut. |
3 | Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenátový protlak. Ochutíme citronovou šťávou, muškátem, osolíme a opepříme. Vše podusíme pod pokličkou ještě 5 minut. |
4 | Nakonec do rizota vmícháme zakysanou smetanu a ihned podáváme. |