Recept

Špenátové rizoto s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25465
Kategorie: Rizota

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
350 g Krevety tygří - loupané
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rýže loupaná
800 g Špenátový protlak mražený
1 kávová lžička Sůl
400 ml Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 956kJ
17% Sacharidy 61 g
23% Tuky 17 g
48% Sodík 957 mg
62% Bílkoviny 35 g

Špenátové rizoto s krevetami postup přípravy receptu:

1

Očištěné omyté krevety opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.

2

Do výpeku vložíme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, necháme zesklovatět. Přidáme propláchnutou rýži, opékáme ji asi 5 minut. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme 15 minut.

3

Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenátový protlak. Ochutíme citronovou šťávou, muškátem, osolíme a opepříme. Vše podusíme pod pokličkou ještě 5 minut.

4

Nakonec do rizota vmícháme zakysanou smetanu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept