Ančovičkový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ančovičkový dip
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25472 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
200 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
10 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
10 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
40 g | Petržel - nať |
100 g | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 458,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 320,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ančovičkový dip postup přípravy receptu:
1 | Nasekanou šalotku a česnek rychle osmažíme v rozpáleném másle. |
2 | Ančovičky osušíme a se zbývajícími přísadami rozmixujeme na jemnou omáčku. Vše promícháme a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. |